Τη Δευτέρα 15 Απριλίου οι μαθητές της Α΄Τάξης ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στη Λευκάδα με συνοδούς την διευθύντρια κα Δευτεραίου, την υποδιευθύντρια κα Σαμαρά και τους καθηγητές, κο Καραγεώργο και κα Ζαχαρόγιαννη.

Μέσω της καλωδιωτής γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, την μεγαλύτερη του είδους της σε όλο τον κόσμο με συνεχόμενο κατάστρωμα 2.250 μέτρων, φθάσαμε στη γραφική Ναύπακτο. Αφού ξεκουραστήκαμε, ανεβήκαμε στο Βενετσιάνικο Κάστρο στην κορυφή του λόφου και θαυμάσαμε την υπέροχη θέα από ψηλά.

Στο πανέμορφο νησί της Λευκάδας επισκεφθήκαμε την ιστορική Μονή της Παναγίας Φανερωμένης – προστάτιδας της Λευκάδας και της μόνης πολιούχου νησιού στο Ιόνιο. Εκτός από προσκυνηματικός τόπος η Μονή είναι και χώρος αναψυχής με τον όμορφα στολισμένο περίβολο με άνθη και φυτά αλλά και τον ζωολογικό κήπο.

Ένα ακόμη αξιοθέατο ήταν το σπίτι του ποιητή Άγγελου Σικελιανού που λειτουργεί ως Μουσείο και παρουσιάζει μέσα από προσωπικά αντικείμενα του ποιητή και της οικογένειάς του, τη ζωή και το έργο του.

Ο Λευκαδίτης Άγγελος Σικελιανός με ρίζες από την Κεφαλλονιά και τη Βενετία σημάδεψε με το έργο του τα ελληνικά γράμματα και ήταν 9 φορές υποψήφιος για Νόμπελ Λογοτεχνίας.

“Τα τοπία στη Λευκάδα

δεν υπάρχουν στην Ελλάδα

Της Λευκάδας τα τοπία

του Θεού η ευλογία!”

Ηλίας .Π. Γεωργάκης

Τις μέρες της εκδρομής μας περπατήσαμε σε όμορφες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και διασκεδάσαμε με τον δικό μας τρόπο σε ένα περιβάλλον ξεχωριστό και τόσο διαφορετικό από την πόλη μας. Γαλάζιο, πράσινο , φως και ήλιος γέμισαν τις μέρες μας και φόρτισαν τις μπαταρίες μας με Θετική ενέργεια!

Από την Λευκάδα φύγαμε με τις ομορφότερες αναμνήσεις!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: κος Καραγεώργος Δημήτρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *