Σχολικό περιβάλλον

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε την κοινότητα του σχολείου μας για τις απόψεις των προέδρων των πενταμελών συμβουλίων και των τριών τάξεων μας μέσα από συνεντεύξεις που μας παραχώρησαν. Το άρθρο αυτό θα περιέχει μια γενική άποψη για τους χώρους του σχολείου αλλά και την λειτουργία του.

Σύμφωνα με τους προέδρους των τάξεων, η εμφάνιση και η συντήρηση του σχολείου είναι αρκετά καλή, το μόνο που ίσως θα έπρεπε να σημειωθεί είναι πως πρέπει να βαφτούν ξανά οι τοίχοι, γιατί δεν βρίσκονται στην επιθυμητή κατάσταση λόγω του παλαιότερου σεισμού και ξεβάφουν πάνω στους μαθητές. Ο εξοπλισμός των γηπέδων είναι άριστος με τη μόνη εξαίρεση να είναι, πως τα δίχτυα του μπάσκετ χρειάζονται άλλαγμα μαζί με το φιλέ του βόλεϊ. Επίσης μια επιπρόσθετη αλλαγή που απαιτούσαν πολλοί μαθητές ήταν να προσαρμοστεί ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στον υπάρχοντα χώρο.

Αναφέροντας τον εξοπλισμό του σχολείου προχωράμε για τις τάξεις. Οι μαθητές σε ορισμένες τάξεις ανέφεραν πως χρειάζονται προτζέκτορες, κουρτίνες και φυσικά καρέκλες καθώς αρκετές από αυτές δεν είναι σε καλή κατάσταση (λόγω των μαθητών). Αντιθέτως κάποιες τάξεις ανέφεραν πως είχαν παραπάνω εξοπλισμό από τον απαραίτητο.

Αδιαμφισβήτητα, αξίζει να σημειώσουμε τις απόψεις των προέδρων για την εκπαίδευση όλων. Οι απόψεις τους για τα βιβλία σε γενικές γραμμές ήταν θετικές, όμως πρόσθεσαν ότι οι καθηγητές θα προτιμούσαν περισσότερο καλογραμμένα βιβλία.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να αναφερθεί η συμπεριφορά των μαθητών και των καθηγητών στο διάλειμμα. Ενώ υπάρχουν κάποιες διαφωνίες οι πρόεδροι είναι αρκετά ευχαριστημένοι από την “κοινωνία” του σχολείου μας. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη σχολικού εκφοβισμού (bullying), οι καθηγητές σε γενικές γραμμές παραδίδουν ένα ευχάριστο και δίκαιο μάθημα.

Τέλος, κανένας από τους μαθητές δεν είχε αντίρρηση στην προώθηση ενός χώρου τέχνης, για την έκφραση των μαθητών. Κάποιοι μαθητές επίσης πρόσθεσαν πως θα ήθελαν έναν χώρο για τους καπνιστές (καπνιστήριο) παρότι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται με βάση τον νόμο και τον κανονισμό του σχολείου.

Δράκου Σοφία

Πολλάτου Δήμητρα

5 σχόλια στο “Άποψη προέδρων για το σχολείο μας”
  1. Πολύ ωραία η πρωτοβουλία σας να καταγράψετε τις απόψεις των μαθητών μέσα από ζωντανές συνεντεύξεις!🎤🎥📒📝

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *