Η αρχική εικόνα του παιχνιδιού

Ως μια εκπρόσωπος της εφημερίδας, θα ήθελα σε αυτό το άρθρο να σας προτείνω και να σας περιγράψω ένα από τα πολύ αγαπημένα μου παιχνίδια που θεωρώ πως κάποιοι από εσάς μπορεί επίσης να απολαύσουν. Το παιχνίδι που θα ήθελα να σας μιλήσω λέγεται Stardew Valley.

  Το Stardew Valley κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2016, δημιουργήθηκε από μόνο ένα άτομο, τον Eric Barone (γνωστός και ως ConcernedApe).

 Σε πολλούς μπορεί να φαίνεται απλά σαν ένα farming simulator-RPG παιχνίδι, όμως σας υπόσχομαι πως το Stardew Valley είναι πολλά παραπάνω. Η ιστορία του παιχνιδιού ξεκινάει με τον παίκτη μας να δέχεται ένα γράμμα από τον ετοιμοθάνατο μας παππού λέγοντας μας πως μπορούμε να ανοίξουμε αυτό το γράμμα μόνο όταν ‘’δεν μπορούμε πια να ανεχτούμε την ζωή στην πόλη’’. Μετά από πολλά χρόνια, καθώς ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού έχει κουραστεί με την ζωή της πόλης αποφασίζει να ανοίξει το γράμμα του παππού, και με λίγα λόγια ο παππούς μας έχει αφήσει προίκα το παλιό του χωράφι σε ένα χωριό που ονομάζεται Stardew Valley.

 Το gameplay ξεκινάει από εκεί, και ένας από τους στόχους μας ως παίχτες είναι να ανακαινίσουμε την φάρμα. Όμως δεν είναι μόνο αυτός ο στόχος μας, το παιχνίδι δεν καταντά βαρετό καθώς σου παρουσιάζει καινούργιους στόχους συνεχώς. Άλλο ένα feature του παιχνιδιού που πιστεύω πως πρέπει να αναφερθεί είναι πως δεν καθόμαστε απλά στην φάρμα μας, αλλά πηγαίνουμε και μέσα στα βάθη σπηλιών, και ακόμα και σε άλλο νησί.

 Σε αυτό το παιχνίδι όμως δεν είμαστε μόνο αγρότες, είμαστε και καρδιοκατακτητές , αυτό είναι γιατί υπάρχει και η επιλογή να δημιουργήσεις σχέσεις με του κατοίκους του χωριού. Υπάρχουν 12 κάτοικοι που μπορείς να δημιουργήσεις σχέσεις με, 6 γυναίκες και 6 άντρες. Ο κάθε κάτοικος έχει μια ξεχωριστή προσωπικότητα και φυσικά μια ενδιαφέρουσα ιστορία που κρύβουν.

 Δεν θέλω να σας κάνω περισσότερα spoilers οπότε, αυτή ήταν η περιγραφή μου για το παιχνίδι, ελπίζω να σας κίνησε το ενδιαφέρον και να θελήσετε να δοκιμάσετε το παιχνίδι.

Πολλάτου Δήμητρα

Από SILVER

4 σχόλια στο “Stardew Valley,ένα παιχνίδι που αξίζει τον χρόνο σας.”
  1. Χαίρομαι πολύ να βλέπω gaming άρθρα εδώ, μπράβο! Έχω ακούσει όντως πολύ ωραία λόγια για το stardew valley παρόλο που δεν το έχω παίξει (διότι δεν πολύ ασχολιέμαι με farming sims…xd) αλλά θέλω σίγουρα να το παίξω γιατί όπως ανέφερες δεν είναι σαν τα υπόλοιπα! Ελπίζω να έχουμε κι άλλα τέτοιου είδους άρθρα, να το κάνουμε gaming site με reviews και news xd.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *