Αναχωρήσαμε στις 09:00 π.μ με προορισμό το Εκπτωτικό Χωριό McArthurGlen στα Σπάτα για μια εκπαιδευτική εκδρομή με τον τομέα των Δομικών. Είναι το μεγαλύτερο της Ελλάδας με 100 Brand Names, καφέ, εστιατόρια και παιδότοπο. Είδαμε ότι το υπαίθριο κέντρο του Χωριού είναι διαμορφωμένο σε δύο επίπεδα με πέργκολες και δρομάκια και μας έδινε την αίσθηση ότι περπατάγαμε σε μια γραφική γωνιά της Αθήνας και ταυτόχρονα όλο το συγκρότημα με την αισθητική του μας μετέφερε νοερά σε άλλες Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες. Εντύπωση μας έκανε ο συνδυασμός των στοιχείων της Ελληνικής Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής με τα τριγωνικά αετώματα στις οροφές του Κεντρικού Κτιρίου, τα μικρά μπαλκονάκια με τα σιδερένια κιγκλιδώματα και τα ξύλινα παραθυρόφυλλα αλλά και η στοά με τους δωρικούς κίονες.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το χάλκινο γλυπτό κεφαλής αλόγου του Καλλιτέχνη Νίκ Φιντίαν Γκρήν που τοποθετήθηκε στον χώρο την ημέρα των εγκαινίων του στις 2 Ιουνίου 2011.

Παράλληλα χαρήκαμε την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα καθώς όλος ο χώρος ήταν στολισμένος και μας έδινε την εντύπωσης μιας Παραμυθένιας Πόλης. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, που μαζί με τον Εκπαιδευτικό σκοπό της χαρήκαμε την βόλτα κάτω από τον καταγάλανο ουρανό, που μας γέμισε χαρά και όμορφες εικόνες.

Τα παιδιά μέσα από μια εκπαιδευτική εκδρομή έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν ένα νέο μέρος που δεν έχουν επισκεφτεί ξανά στο παρελθόν και να εκτεθούν σε καινούριες προσλαμβάνουσες παραστάσεις. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ ωφέλιμο για τους μαθητές εκείνους που δεν έχουν την τύχη ή την ευκαιρία να ταξιδέψουν.

Αμαλία Κ. Ηλιάδη,
Φιλολόγος-Ιστορικός, ΜΑ Βυζαντινής Ιστορίας, Δ/ντριας 3ου Γυμνασίου Τρικάλων.

8 σχόλια στο “Εκδρομή στο Εκπτωτικό Χωριό McArthurGlen Outlet”
      1. Πολύ σημαντικές οι πληροφορίες που μας έδωσες για την τοποθεσία. Κι εμείς πήγαμε εκδρομή τους μαθητές μας στο εκπτωτικο χωριο στις 25 Νοεμβρίου ημέρα Black Friday. Ηταν μια ηλιόλουστη μέρα, ψωνίσαμε κάναμε βολτα,κατσαμε για καφέ. Το απολαύσαμε κι εμείς και τα παιδιά.

        1. Καλησπέρα σας Κυρία Ελένη είμαι ευγνώμων που σας άρεσε πολύ το Άρθρο μου! Ελπίζω να εντυπωσιαστήκατε! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

  1. Ήταν μακράν η καλύτερη εκδρομή που έχω πάει πότε στην ζωή μου. Ευχαριστώ για αυτήν την απίστευτη εκδρομή στο Εκπτωτικό Χωριό McArthurGlen που βρίσκετε στα Σπάτα.

  2. Μας περιέγραψες με κάθε λεπτομέρεια τους χώρους και οι φωτογραφίες πραγματικά μας συνεπαίρνουν.
    Συγχαρητήρια!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *