Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 21 Μαρτίου οι μαθητές της Α΄τάξης των τμημάτων Α3 & Α4 στα πλαίσια του μαθήματος των Νέων Ελληνικών με μεράκι, φαντασία και δημιουργικότητα τίμησαν την ποίηση με την καθοδήγηση των φιλολόγων τους, κας Αντωνάτου Πέγκυς και κας Τριπερίνα Μαρίας.

Οι σχολικές αίθουσες μετατράπηκαν για δύο διδακτικές ώρες σε καλλιτεχνικά εργαστήρια με χρώματα και φαντασία! Αρχικά τα παιδιά είχαν αναζητήσει ποιήματα σχετικά με κάποια έννοια που τους ενδιέφερε: αγάπη, φιλία, αθλητισμός, μοναξιά, πατρίδα… Μπήκαν στη διαδικασία να διαβάσουν το βιογραφικό σημείωμα του ποιητή/-τριας και για πρώτη φορά φέτος κάποιοι μαθητές επέλεξαν ποίημα γραμμένο με τεχνητή νοημοσύνη!

Στη συνέχεια σκέφτηκαν τρόπους να αναδείξουν το ποίημα της επιλογής τους με τρόπο εικαστικό, με σκίτσα, χειροτεχνίες, άλλοι με πιο πληθωρικό και άλλοι με πιο λιτό τρόπο!

Όλα τα έργα παρουσιάζονται σε πίνακες ανακοινώσεων του σχολείου μας χαρίζοντας χρώμα και αέρα ευαισθησίας στον χώρο και μαγνητίζουν τα βλέμματα μικρών και μεγάλων που περνώντας από μπροστά κάνουν μια στάση για … μια ανάσα ποίησης!

Από ΠΕΓΚΥ ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ

Καθηγήτρια φιλόλογος, πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Υπηρετεί με οργανική θέση στο Πρότυπο & 1ο ΕΠΑ.Λ Χαϊδαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *