Tην Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 δύο ομάδες μαθητών των τμημάτων Β΄ & Γ΄ Πληροφορικής του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κου Αθανασιάδη Κυριάκου συμμετείχαν στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing».

Οι ομάδες των μαθητών συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα υπολογιστών και συνδέθηκαν στην πλατφόρμα (Σύνδεση Λυκείων στο Webex & Ομάδων σε Quizizz) σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα. 

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό μίλησαν στη συντακτική μας ομάδα για την εμπειρία τους:

Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία που μας απέδειξε τη δύναμη της ομαδικότητας και της συνεργασίας καθώς η επίλυση των γρίφων απαιτούσε διαμοιρασμό ρόλων (αναγνώστης, γραμματέας κτλ) και ανταλλαγή ιδεών και μάλιστα κάτω από πίεση χρόνου.

Ο διαγωνισμός απαιτούσε λογική και μαθηματική σκέψη αλλά και αξιοποίηση των γνώσεών μας από την πληροφορική, όπως το δυαδικό σύστημα και γενικά την αλγοριθμική σκέψη.

Κουμπούρος Ιωσήφ (ΒΠ)

Μας δόθηκε η ευκαιρία μέσα από την διαδικασία του διαγωνισμού να έρθουμε πιο κοντά με τους συμμαθητές μας σαν ομάδα και είναι χαρακτηριστικό ότι προσελκύσαμε κοντά μας και άλλα παιδιά που θέλανε να είναι δίπλα μας και να μας εμψυχώνουν.

Αισθανθήκαμε χαρά και ενθουσιασμό για το ικανοποιητικό αποτέλεσμα που φέραμε και θα θέλαμε να συμμετάσχουμε και του χρόνου στον διαγωνισμό.

Λιόλιου Χριστίνα (ΒΠ)

Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία που χρειαζόταν λογική σκέψη και ομαδικότητα. Κληθήκαμε να επιλύσουμε γρίφους κλιμακούμενης δυσκολίας με βασικές γνώσεις μαθηματικών, όπως για παράδειγμα «μια κασσετίνα έχει 10 μπλε και 5 κόκκινα στυλό. Πόσα στυλό πρέπει να βγάλετε για να έχετε στο χέρι έστω ένα κόκκινο;»

Σαν εμπειρία μου άρεσε, ήταν διασκεδαστική, ακόνισε το μυαλό μας και μας έβαλε στην διαδικασία να σκεφτούμε με έναν διαφορετικό τρόπο.

Λέσλυν Χατζημπεκιάρη (ΓΠ)

Όλα τα παιδιά δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την χαρά τους για το κέρασμα που τους είχε επιφυλάξει ο κος Αθανασιάδης με νόστιμα τυροπιτάκια ως «καύσιμο» αλλά και ως επιβράβευση για την πνευματική τους δοκιμασία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *